عمل بازسازی یا مرمت یک بنا و تعمیرات ساختمان به مجموعهای از فعالیتها اطلاق میگردد که با انجام دادن آن بر روی یک بنا عمر آن ساختمان یا سازه را افزایش میدهند و همچنین با انجام تعمیرات در یک سازه به حفظ و ماندگاری آن کمک مینمایند. بازسازی خانه و ساختمان قوانین و روشهای خاص خود را دارند. خانههای فرسوده و قدیمی به اصطلاح کلنگی بیشتر از هر خانه دیگری به بازسازی نیاز دارند. سفارش طراحی و بازسازی ساختمان با صرف اقتصادی در غرب تهران با شرکت دکوراسیون دیزاین.
همانطور که میدانید اقدام برای بازسازی و ترمیم خانه و نوسازی آن تصمیمی بزرگ میباشد که با توجه به عوامل متفاوت مانند میزان و مقدار بودجه در دسترس و نیازهای هر شخص باید گرفته شود. هر شخص باید در درجه اول این موضوع را مشخص کند که چه بخشهایی از منزل نیاز به بازسازی و مرمت دارد و آیا این بازسازی و ترمیم به زیر ساختهایی مانند تاسیسات منزل هم مربوط میشود یا خیر؟
مراحل بازسازی منزل به چه شکل میباشد؟
بعد از اینکه هدف را از بازسازی و ترمیم خانه با توجه به بودجهی موجود و نیازهای شخصی مشخص گردید حال باید به سمت فرآیند اصلی بازسازی رفت که این فرآیند شامل دو مرحله کلی میباشد: بازسازی زیر ساختهای ساختمان و بازسازی و طراحی دکوراسیون بنا.
بازسازی و مرمت زیر ساختهای ساختمانی شامل تغییرات یا تعمییرات قسمتهای حیاتی ساختمان مانند لوله کشی و برق میباشد که به نیازهای روزانه شما مربوط میباشد. بازسازی دکوراسیون همچنین شامل مواردی میباشد که مربوط به ظاهر و زیبایی دیزاین و دکور داخلی منزل شما است و همه فضاهای خانه که میخواهید آنها را نوسازی نمایید، در بر میگیرد.
برآورد هزینه بازسازی ساختمان به چه شکل صورت میگیرد؟
به منظور برآورد کردن هزینههای بازسازی و نوسازی خانههای قدیمی از هزینههای دیگری که باید انجام شوند مطمئن شوید و پس از آن سراغ تهیه لیستی جامع از قسمتهایی از منزل که میخواهید بازسازی نمایید را در آن یادداشت نمایید. بعد از آن هزینه هر بخش را به صورت حدودی برآورد مینمایید و زمانی را که هر کدام از این بخشها برای بازسازی و ترمیم نیاز دارند را نیز تعیین کنید.
البته در مراحل برآورد کردن هزینههای بازسازی و نوسازی خانههای کلنگی و همچنین در تمامی مراحل دیگر بازسازی نباید فراموش کرد که مشورت و کمک گرفتن از کارشناسان در زمینه بازسازی و ترمیم خانههای فرسوده بسیار دارای ضرورت میباشد. هزینههای بازسازی در خانههای فرسوده در حالت کلی شامل موارد زیر میشود:
- هزینههای خرید مصالح
- هزینههای حمل و نقل زباله ساختمانی
- هزینههای تعمیرات اگر نیاز باشد
- هزینههای تغییر دکوراسیون در صورتی که نیاز باشد
- هزینههای مجریان، پیمانکاران، کارگران و نیروهایی که حضور یافتهاند در پروژه بازسازی
هزینه مجریان طرح عمدتا به دو روش روزمزدی و کنتراتی محاسبه میگردد که از روش روزمزد عمدتا برای پروژههایی استفاده مینمایند که متراژ بسیار بالایی ندارند و برای مجری طرح از لحاظ اقتصادی به صرفه نمیباشد تا بر اساس متر مربعی کار کنند، در این روش پرداخت دستمزد استاد کاران حرفهای اغلب روزانه میان ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان در نظر میگیرند. ولی در روش کنتراتی مقداری موضوع تفاوت دارد و این روش که در بسیاری از پروژههای ساختمانی اجرا مینمایند، پیمانکاران به شکل کلی قیمتی را برای انجام دادن پروژه در نظر میگیرند که در این روش سرعت انجام کار نیز بیشتر خواهد بود و پیمانکاران تشویق میشوند تا سریعتر پروژه را در زمانی تا حد امکان کوتاه به پایان برسانند تا به دستمزد خود برسند.
سفارش طراحی و بازسازی اقتصادی ساختمان خانه قدیمی با کمترین هزینه
برای بازسازی خانههای کلنگی و همچنین مدیریت هزینههای آن باید برنامه ریزی کارهایی که باید انجام شوند را در اولویت کارهایتان قرار دهید چرا که نداشتن برنامه ریزی در این زمینه موجب بوجود آمدن پیشامدهایی میشود که خسارات مالی بسیاری زیادی را برای شما میتواند به همراه داشته باشد.
همچنین اگر در این کار برنامه ریزی وجود داشته باشد و با برنامه جلو بروید، اگر قصد بازسازی خانه کلنگی خود را داشته باشید اما بودجه شما محدود باشد میتوانید از گزینههایی جایگزین و همچنین موقت برای بازسازی قسمتی از خانه استفاده نمایید. سفارش طراحی و بازسازی ساختمان اقتصادی در غرب تهران با شرکت دکوراسیون دیزاین.
شما باید در ابتدا مشخص نمایید که کدام قسمت از خانه شما در اولویت برای بازسازی میباشد. به عنوان مثال اگر اتاق خواب شما کسل کننده و قدیمی و بی روح میباشد، باید آن را در اولویت کارهایتان قرار دهید و به جای هزینههای بسیار زیاد و گزاف بازسازی از یک کاغذ دیواری با رنگها و طرحهای جذاب استفاده نمایید.
بازسازی خانه کلنگی
در شهر تهران حدود ۳۳۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بر اساس اعلام شهرداری تهران قرار است سالانه ۱۰ درصد از این بافتهای فرسوده نوسازی شوند. به همین دلیل نیز برای اجرا نمودن بازسازی خانههای کلنگی نیازمند چند گام اساسی است که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت.
بازسازی و تعمیر خانههای کلنگی چه شرایطی دارند؟
برای بازسازی و مرمت خانههای کلنگی در مرحله اول مجوز شهرداری نیاز میباشد که با استفاده نمودن از خدمات الکترونیکی میتوان به آسانی آن را انجام داد. تمامی مراحلی که در طی این بازسازی و نوسازی ساختمانی و تخریب آن انجام میشوند باید تحت نظارت یک شخص مهندس ناظر که نام او نیز در پروانه ساختمانی قید شده است، صورت بگیرند و مالکان منازل مسکونی و ساختمانهایی که قصد نوسازی و بازسازی دارند بدون اخذ پروانه ساختمان، نباید اقدام به تخریب بنای قدیمی خود بنمایند. سفارش طراحی و بازسازی ساختمان اقتصادی در غرب تهران با شرکت دکوراسیون دیزاین.
همچنین آن مهندس ناظر میبایست بر تمامی عملیات و فعالیتهای تخریب نظارت مستقیم داشته باشند و اقدامات فنی و علمی لازمه را که نیاز است انجام دهند چرا که در نبود و غیاب مهندس ناظر هرگونه عملیات تخریب میتواند بسیار خطر آفرین باشد. به طور کلی این موارد باید رعایت شوند:
- تمامی عملیات اجرایی یک ساختمان باید به شکل الزامی و اجباری تحت نظارت یک شخص به نام مهندس ناظر که نام او نیز در پروانه ساخت قید شده باشد، انجام شوند و نیاز به مجوز بازسازی دارند.
- تمامی مالکان و صاحبان املاکی که قصد نوسازی و همچنین بازسازی منازل خود را دارند، بدون اخذ پروانه ساخت برای ساختمان امکان تخریب بنا و تغییر کاربری آن را نخواهند داشت.
- وجود و همچنین حضور داشتن مهندسین ناظر پروژه جهت اجرای عملیات تخریب سازه امری ضروری میباشد. زیرا نظرات فنی و علمی مهندسین ناظر جهت اجرای عملیات تخریب و همچنین نوسازی یک سازه یا بنا بسیار الزامی میباشد. چرا که مهندسین ناظر ساختمان تسلط و اشراف کاملی بر مسائل فنی و مهندسی و استانداردهایی که برای تخریب بنا لازم میباشند را دارا میباشند.
- پس از تخریب یک سازه و تغییر کاربری آن بدون وجود و نظارت یک مهندس ناظر امری بسیار خطرناک و دشوار میباشد. در صورت عدم وجود یک مهندس ناظر در عملیات تخریب ساختمان به شکل قطعی احتمال وقوع حوادث در حین انجام عملیات افزایش خواهد یافت. پس بهتر است که مردم از روشهای و سنت های قدیمی دوری کنند و بپذیرند که مهندس ناظر چه نقش مهمی در ارائهی خدمات بهینه که هم به نفع شهروندان و هم به نفع شهر میباشد، دارد.
- در گذشته پروانه ساخت ساختمانی سازه به شکل جداگانه صادر مینمودند و پروانه نوسازی را زمانی صادر میکردند که بنا را تخریب شده باشد و نخالههای ساختمانی آن را جمعآوری مینمودند. اما این قانون از سال ۱۳۶۰ به بعد دست خوش تغییرات بسیاری شد به شکلی که پروانه تخریب و نوسازی یکجا و با یکدیگر برای مالک صادر میشوند.
- دقت داشته باشید که مجوز صادره تا زمانی دارای اعتبار میباشد که ساختمان یا سازه به شکل کامل تخریب شده باشد و سپس اقدام به ساخت و ساز در آن صورت گیرد نه اینکه در هنگام تخریب ساختمان عملیات ساخت صورت گیرد. در صورت مشاهده چنین شرایطی مجوز فاقد اعتبار بوده و دیگر کاربرد نخواهد داشت.
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید